Sunday, July 21, 2013

Moldejazz 2013 er overDa var Moldejazz 2013 over. Det har vært mye syting over været, men besøket på konsertene har visst vært bra, og det virker som om de fleste syns dette har vært fine saker.

Det ser også ut til at Moldejazz har lyktes med å trekke et mer ungdommelig publikum, med rap/hip-hop/elektronika til festivalen, da de ønsker dette publikummet, og i mindre grad enn andre jazzfestivaler gjør det for å "lokke" dem til å høre jazz. Eller?

Så får vi se hvilket preg den nye festivalsjefen Anders Eriksson vil sette på festivalen, når Jan Ole Otnæs nå takker for seg (bilde av ny og gammel sjef). Kan man ønske seg et litt sterkere fokus på den såkalte "svarte løypa", med bl.a. frijazz, impro og støy?

Her i posten avslutter vi med bilder fra det åpne Festivalakademiet, som Bjørn Stendahl arrangerer hvert år, og morgenkonserten Break of Day in Molde, som holdes i Reknesparken kl 07:00 om morgenen, på festivalens siste dag (og ja da, det kommer flere hundre publikummere hver gang).

Ovenfra og ned:
- Petter Petterson om mytiske konsertopplevelser i Molde (sammen med Dexter Gordon og Sonny Stitt på bildet).
- Kjetil Møster om egen karriere, og holdninger til musikk og saksofon.
- Artist in residence Jason Moran inspirert og inspirerende om oppvekst, oppdragelse, inspirasjonskilder og karriere. "Ingen spørsmål fra salen? Da spør jeg salen!" Skryter uhemmet av Moldejazz.
- Nordic Voices med Kirsti Huke, Ingrid Lode, Live Maria Roggen, Torunn Sævik, Sissel Vera Pettersen, Tone Åse og Heidi Skjerve synger og spiller både på naturen og scenekonstruksjonen. Menneskestemmer, fuglekvitter, måkeskrik, vær, vind, myggstikk og morgentrafikk går opp i en høyere enhet. (Mer info på moldejazz.no).

No comments: