Friday, June 28, 2013

Lindsay Cooper
Vi slår et slag for Lindsay Cooper (fagott, obo m.m.) i dag. Hun er kanskje mest kjent fra Henry Cow, men har spilt i en haug andre prosjekter (News From Babel, Art Bears, Hatfield and The North, National Health etc etc) også, og har en rekke soloplater på samvittigheten.

Her en kveld ble jeg sittende å høre på "Rags" (ARC 1980), dessverre den eneste av Coopers soloutgivelser jeg har så langt. Dette er en hyllest til syersker, og andre slitere fra arbeiderklassen, i London på 1800-tallet. La oss kalle det kraftig raddis-prog i kjølevannet av Henry Cow og Art Bears. På "Rags" har Lindsay Cooper med Georgie Born, Phil Minton, Fred Frith, Chris Cutler og sangeren Sally Potter, som er den samme Potter, som også er filmregissør.

YouTube lå "Oh Moscow" og ventet, innspilt under festivalen "Unidentified Movement" i 1991 i Volgograd.

Disse er med:

Lindsay Cooper - bassoon, alto and sopranino saxophones;
Alfred Harth - tenor saxophone, clarinet;
Hugh Hopper - bass-guitar;
Phil Minton - trumpet, voice;
Sally Potter - texts, voice.
Veryan Weston - piano
Chris Cutler - drums

Wikipedia sier at Lindsay Cooper var aktiv til 1998. Andre opplysninger mottas med takk i kommentarfeltet.

Og vi har en Robert Wyatt link også: Platen "The Last Nightingale" (1984) til inntekt for streikende gruvearbeidere, med Chris Cutler, Tim Hodgkinson, Lindsay Cooper, Robert Wyatt og Adrian Mitchell.

2 comments:

Johan said...

Hyggelig at du slår et slag for Lindsay Cooper! Ikke mange som gjør det lenger. Hun lider av multippel sklerose, og det er nok dessverre grunnen til at hun ikke har vært aktiv siden slutten av 90-tallet.
Kan varmt anbefale soloalbumet hennes Music For Other Occasions (1986), i stil med det andre albumet til News From Babel. Ellers er ikke soundtracket til Sally Potters debutfilm The Golddiggers å forakte. Sally er for øvrig storesøster til Nic Potter, den gamle bassisten i Van der Graaf Generator, som døde av en liknende snikende sykdom i vinter. For å avslutte litt hyggeligere bør ikke Winter Comes Home med David Thomas & His Legs forbigås i stillhet. Et hysterisk morsomt livealbum der frontmann David Thomas fra Pere Ubu backes av Chris Cutler og Lindsay. Kan lastes ned fra Pere Ubu-hjemmesiden ubuprojex.net.
Mvh.
Johan

Svenn said...

Takk for info og tips!