Saturday, April 06, 2013

Guitarissimo

Så langt har det vært en helg med mye gitar!

Fredag kveld var det Mikkelborg/Rypdal/Rypdal (Palle Mikkelborg (tp), Terje Rypdal (g), Marius Rypdal (elektronikk)), som inntok Bergen Jazzforum. Et intenst lyttende publikum i Sardinen fikk fyldige lydlandskap, hodeduvende elektronika og hylende gitarsoloer, alt framført i to (tre?) lengre strekk, og et ganske sterkt ekstranummer, der Mikkelborg hevdet at vi skulle få oppleve dansk-norsk samarbeid på høyeste plan. Dette kan nytes i sin helhet på videoen nederst i posten.
Det var stas å høre Mikkelborg og far og sønn Rypdal i storform! Og lyden i Sardinen var helt topp!

Lørdag arrangerte Ny Musikk Bergen lunsjkonsert på Bergen offentlige bibliotek med gitarduoen Frevo og Kim Myhr.

Frevo var først ute med komponert samtidsmusikk. Jeg fikk dessverre ikke med meg navnet på komponistene, men ble mektig imponert av stykket "Crossroads", der utgangspunktet var Robert Johnson og salget av sjela hans til djevelen. Pål Granum og Andreas Karlsen i Frevo representerte Robert Johnson, mens elektronisk behandlet musikk av Vivaldi var styggen selv! Morsomt!

Kim Myhr leverte en aldeles fenomenal konsert for 12-strengs gitar. I begynnelsen virket det faretruende monotont, men det tok ikke lang tid før jeg ble hektet og begynte å lure på om det virkelig bare var gitaren som laget all lyden. Fasinerende akustisk gitardroning!No comments: