Thursday, March 07, 2013

Borealis 2013 (fra søppelfyllinga til sykehuset)

Det er en smule travelt for tiden. Borealisfestivalen i Bergen er i god gang.

Onsdag var det stor åpning med bl.a. Lasse Marhaugs mektige bestillingsverk for Ny Musikk; "Søppelmusikk (for to avfallsovner)" hos BIR Energiavfall i Rådalen. Publikum denne gang med både ørepropper og hjelm! Morsomt!
Det var også omvisning i anlegget, med vandring opp 10 etasjer under gloheite forhold. I løpet av turen fikk vi Olivier Messiaen for solo klarinett i et møterom, og Øyvind Torvunds bestillingsverk "A house and a melody" for cembalo (ikke harpe, som det stod i programmet) og band skjult bak et lerret. Cembalo: Mark Knoop, som har vært på Borealis ved flere anledninger. Denne konserten foregikk i et rom hvor man gjennom et stort vindu kunne nyte en diger grabb som hentet søppel. Stemningsfullt!

Vestlandsrevyen (NRK) har intervju med Marhaug fra forberedelsene til konserten.

Espen Sommer Eide fortsetter sine performancer i utstillingen "Dead Language Poetry" i Bergen Kunsthall, onsdag sammen med Alexander Rishaug, Janne-Camilla Lyster, Signe Lidén, Tolga Balci og Trine H. Friis.

Trond Lossius presenterer lydinstallasjonen "Lontano" i Haukeland Unversitetssykehus sitt fullstendig lydisolerte rom. Jernbanestasjoner, parker, elveoser om natta og full storm på Sotra. Sterkt og rart!

Les mer hos Borealis, og sjekk flere bilder på Flickr.

No comments: