Sunday, March 17, 2013

BIT20 spiller Møster og Ratkje


Her får dere glimt fra en fin lørdagskveld (16. mars) i nye Røkeriet på USF Verftet!

Programmet:

- Solokonsert med Maja S.K. Ratkje. Nydelig konsert, med imponerende bruk av stemme og elektronikk, fra det poetisk hviskende til buldrende støy. Og lyden i Røkeriet er mer enn bra!

- BIT20 Ensemble: "And sing while thou on pressed flowers dost sleep". Skrevet av Maja Ratkje for Cikada, med bruk av samplinger av hennes stemme.

- BIT20 Ensemble: "Contr’addict" - med improviserende saksofonist og forhåndsinnpilt synthesizer. Bestillingsverk, skrevet av Kjetil Møster.

Møster sier selv om verket:

"Contr’addict er et hjemmelaget ord, som forsøker å uttrykke en avhengighet av motsigelser, selvmotsigelser, det å stå imot, og det å kontre. Det å forvirre, når man tror man har funnet en behagelig plass, for å virvle opp grums og la en ny bunn tre frem. Som Aksel Sandemose skriver: “Man kan bli villfart av understrømmer, i den tro at det er det rette liv, helt til man våkner til lukten av sitt eget råtnende lik på stranden.” Som musiker har jeg hele livet blitt dratt i tidvis diametralt motsatte retninger, og både frivillig og ufrivillig måttet se på det jeg driver med fra ulike synsvinkler. Contr’addict er et forsøk på å formidle en liten flik av dette."

"Contr´addict" har ikke mindre enn ti satser, og den ene av dem var sannsynligvis en av de heftigste saksofonsoloene jeg har hørt på lenge! Puh!

- Golvet: Jørgen Træen og Frode Kvinge Flatland - Live elektronikk (analoge synthesizere?) fra et sted høyt over publikum.

- Lydgalleriets lydinstallasjon av Luc Ferrari.

- Dirigent Trond Madsen intervjuet Maja Ratkje før hennes stykke skulle spilles, og både henne og Kjetil Møster i pausen. Innslag som fungerte fint i en helaften av dette slaget, for å skape forbindelseslinjer mellom musikkstykkene og mellom artistene.

No comments: