Saturday, February 23, 2013

Tony Matelli - artist talkEn liten oppføgingspost i dag, til reklamen jeg hadde i går angående Tony Mattelis utstilling "A human echo".

I dag var det "artist talk" mellom kunstneren og direktøren for Bergen Kunstmuseum, Erlend G. Høyersten, og det er vel sjelden man hører en så til de grader kul og nøktern kunstner?

Hvorfor han startet med kunst? Det virket som en OK måte å tjene til livets opphold på, uten å jobbe for andre.
Om han hadde et ekstra sterkt forhold til noen materialer når han laget de hyperrealistiske skulpturene? Nei, i grunnen ikke.
Om det ikke var veldig vanskelig å få lemmene på sjimpansene til å ha de rette proporsjonene? Nei, han hadde en flink skulptør i studio.

Desidert morsomt var historien rundt skulpturen "Josh" (øverste bilde), oppkalt etter vennen Josh (fiktiv eller ei, jeg aner ikke). Josh er en fyr som gir beng i kunst, er rimelig lite snakkesalig, og som bør behandles som en potteplante om du treffer han. Bare vær med han, uten å forvent en samtale eller en reaksjon.
Josh er min type mann!

Stikk innom Stenersen, det er noe urovekkende, fasinerende og morsomt med mange av skulpturene, og det arrangeres også en foredragsrekke i samlingene i mars og april.

Følgende verk vises på bildene (ovenfra og ned): "Josh" (2010), "Old Enemy, New Victim" (2007) og "Fucked (Couple)" (2005).

No comments: