Wednesday, February 06, 2013

PlayDate tilbake på Landmark


PlayDate er tilbake på, et så og si urørt Landmark, etter ombyggingen av Bergen Kunsthall! Tirsdag var det ganske så stinn brakke for et utvidet Kiss Kiss King Kong og den originale versjonen av trioen The Thing, helt uten gjester denne gang!

Kiss Kiss King Kong er Eirik Utne (gitar), Morten Mjørlaug (bass) og Einar Olsson (trommer), og denne kvelden hadde de med tre kamerater, hvorav jeg kun gjenkjente den ene, som var Øyvind Hegg-Lunde. To trommiser, to gitarister, en bassist og en på keyboard leverte et solid øs, med langstrakte rockejamlåter.

Jeg har en 7" med bandet på Nö Records, og det ser ut til å være det eneste de har gitt ut? Lytteprøver på Urørt og MySpace.

Og The Thing (Paal Nilssen Love (trommer), Mats Gustafsson (sakser) og Ingebrigt Håker Flaten (basser)) leverte varene igjen! I løpet av et ganske kort sett (ca 45 min) fikk vi selvsagt den energiske, rocka utblåsingen vi alle liker, men tro meg - det var opptil flere lyriske partier også, og en dose elektrisk støy fra Håker Flaten som krydder.
Håker Flaten spilte store deler av konserten med el-bass. Har det skjedd før med The Thing?

Det er også verdt å merke seg, eller kanskje ikke, at selv jazzkonserter kan bli avbrudt av reklamepause! Mats Gustafsson leverte panegyrisk skryt av The Things sponsor, Ruby´s BBQ i Austin Texas. Serveringsstedet, som er et must "for alle som spiser mat som har hatt et ansikt", holder etter sigende bandet med T-skjorter og grillsaus.
Tack som fan!

Etter konserten måtte Paal Nilssen Love ta i bruk halve gulvflaten på Landmark, for å få lagt frem siste års plateproduksjon (og litt til) for salg.

Det var som vanlig for mørkt for denne fotografen, så dere får nøye dere med pølseplakaten igjen.

No comments: