Sunday, February 17, 2013

BIT20 + Frank Zappa og Edgard VarèseBIT20 og elever fra Griegakademiet spleiset Frank Zappa og hans helt Edgar Varèse (1883 - 1965) på Bergen Kjøtt lørdag kveld.

Et tettpakket slakteri fikk servert følgende stykker:

Edgard Varèse: "Hyperprism", "Density 21, 5" (fløytesolo ved Ingela Øien) og "Déserts". Det sistnevnte verket var opprinnelig skrevet for en film som ikke ble realisert, men til gårsdagens konsert hadde Tolga Balci laget ny video, med utgangspunkt i en utvidet betydning av "ørken".

Frank Zappa: "The perfect stranger", "Dupree´s paradise", "Big Swifty" (hot brass jazz ala Zappa!) og superlåta "Peaches en Regalia" fra "Hot Rats", samt trommesoloen "Black page" (skrevet til Terry Bozzio) mm til slutt.

Vi fikk Frank Zappa selv også, i form av videoer og lydopptak, og under deler av konserten så vi utdrag fra "The Amzing Mr. Bickford", som Zappa laget sammen med Bruce Bickford. Lett marerittaktige bilder på en lørdagskveld!

Det skjer vel ikke ofte på BIT20 sine konserter at det ropes "Are you having a good time? ARE YOU HAVING A GOOD TIME???" fra scenen? Ikke så overraskende at det ble stående applaus heller, så lenge det nesten ikke var stoler i lokalet.

Veldig fint visuelt design: Birk Nygaard
Dirigent: Baldur Brönnimann.

No comments: