Sunday, January 20, 2013

The BUY, TRADE or TAKE CollectionGalleri VOLT holder for tiden til på hjørnet Kong Oscars gate / Skostredet.

Denne helgen er Gabriel Johann Kvendseth der, med sin "The BUY, TRADE or TAKE Collection". Leser du dette i Bergen på søndag formiddag, så rekker du å stikke innom for å kjøpe, få eller bytte til deg en eller annen dings kunstneren har samlet.

Det er en morsom øvelse dette. Kan du ta noe gratis, og hvordan føler du deg da? Vil du kjøpe noe, har dingsen verdi - eller bør du støtte kunstneren med penger? Det var ikke mye hjelp å få fra kunstneren til verdifastsettingen heller, den eneste regelen så ut til å være at man ikke fikk legge igjen en ting uten å ta en annen med. Kvendseth til besøkende: "I don´t accept donations!".

Kvendseth hørtes ut til å ha en historie om de fleste tingene, og jeg endte opp med et kjøkkenredskap, som nok har vært i hans mors eie. Det kan sannsynligvis benyttes til å hakke egg med, men jeg skal bruke den til å si at jeg har fått meg chopper.

Gabriel Johann Kvendseth er avsluttende masterstudent ved Kunsthøgskolen i Bergen, og har vært innom Wyatting et par ganger tidligere også (her og her).

No comments: