Monday, December 10, 2012

Keep Yourself Alive
Robert Wyatt er intervjuet i boka "Keep Yourself Alive. Den galna jakten på 70-tallets rockjältar" av svenskene Petter Karlsson og Sören "Sulo" Karlsson (Lind & Co 2012).
(Jeg fikk mitt eksemplar greit via Tanum)

I tillegg til Robert Wyatt er følgende "legender" intervjuet: Billy Bremner, Wilko Johnson, Tom Robinson, Mick Geggus, Paul Carrack, Steve Hackett, Dave Higgs, Spike Gray, Justin Sullivan, Dave Tregunna, Dennis Stratton og Terry Chimes.

Lista kan kanskje danne grunnlaget for en julequiz? Hvilke band spilte de i osv?
Den kan sevsagt danne bakgrunn for en diskusjon om rock og kjønn også, men la det være sagt at Suzi Quatro hadde gjort en avtale, men ødela foten sin og takket nei.

Mange av legendene de har fått kontakt med er helt ute av musikkbransjen, men bidrar med røverhistorier så det holder, mens noen av dem fortsatt er aktive (eks Steve Hackett, som besøker Bergen om ikke så lenge, og selvsagt (!!) Robert Wyatt).

Intervjuet med Robert Wyatt er fint det, uten at det kommer frem mye nytt. Han påpeker som vanlig at hans person ikke er noe særlig interessant, og framhever heller andre rockestjerner og jazztrommeslagere.
Men de egentlige heltene er folk som har vanlige jobber og betaler sin skatt.

Innimellom har det gått litt fort i svingene i boka. De lar f.eks. ett av intervjuobjektene (denne bloggen blåser ingen!) slippe unna med at Robert Fripp spilte i Henry Cow, et syn jeg ser for meg med skrekkblandet fryd!

Om Robert Wyatt påstås det at han sluttmikser sine sjeldne plater i studioet til Doors-keyboardisten Ray Manzarek!! Det kan vel være at de mener Roxy Musics Phil Manzanera!

Ikke at det gjør skaden verre eller bedre, men Wyatt sitter vel i rullestol pga at han falt ut fra leiligheten til Lady June, og ikke Gili "Gong" Smyth (som det hevdes i boka), den skjebnesvangre dagen i 1973.

Med boka følger det også en plate, der Sulo spiller gamle hits med mange av intervjuobjektene. Robert Wyatt ønsker visstnok ikke å spille inn sine låter mer enn en gang, så han ba Sulo skrive en tekst med tittel "Enjoy the risk", og spiller piano til Sulos vokal og Magic Gunnarson på sax.
Denne behagelige låten klokker inn på under to minutter.

Disse låtene er på CDen:

1: 2-4-6-8 Motorway (Tom Robinson)
2: Hot swagger in the big smoke (Billy Bremner)
3: Borstal breakout (Dave Tregunna)
4: Green and grey (Justin Sullivan)
5: Roxette (Wilko Johnson)
6: How long (Paul Carrack)
7: Enjoy the risk (Robert Wyatt)
8: Teenage depression (Dave Higgs)
9: Poor, poor heart (Billy Bremner)
10: Roses and rings (Spike Gray)
11: The power and the glory (Mick Geggus)
12: 100 degrees in the shade (Terry Chimes & Anita Chellamah)
13: I saw her standing there (Dennis Stratton & Dave Edwards)
14: Keep yourself alive (Sulo & Idde Schultz)

No comments: