Thursday, November 22, 2012

Konsertuka så langt
En liten rapport fra noe av Bergens konsertliv så langt denne uka:

Tirsdag var det PlayDate på Chagall, uten at mange hadde fått det med seg (dessverre!).
Vi fikk først melodiøs, stilig doom-imro-indie fra The Big Almost, som er Alexander Simm (gitar), Jacob Öhrvall (bass) og Øyvind Hegg-Lunde (trommer). The Big Almost spiller inn plate i disse dager.

Doom-impro-indie trioen ble avløst av super-impro kvartetten VC/DC, bestående av Frode Gjerstad (klarinett, bassklarinett), Fred Lonberg-Holm (cello), Stine Janvin Motland (vokal) og Ståle Liavik Solberg (trommer). Musikerne så ikke ut til å la manglende oppmøte gå innpå seg, og leverte en fin fin konsert.
Albumet "VC/DC" (Hispid 2011) anbefales på det kraftigste.

PlayDates sjef Stephan Meidell hadde latt seg inspirere av Eva Pfitzenmaiers plakat for kvelden, og stekte vafler til alle som ville ha!
Siden det var så få tilstede, ble det minst to vaffelplater med rømme og syltetøy til hver.

Neste PlayDate er 4. desember, og da er klokker tydeligvis tema!


Onsdag kveld fikk jeg tutlet meg avgårde for å høre Jøkleba live for første gang (!). Per Jørgensen (trompet, vokal), Audun Kleive (trommer) og Jon Balke (keyboards) tok en ganske fullsatt Logen med storm, ved hjelp av en variert konsert, både vart og lyrisk, i perioder rytmesterkt, med humor og med fantastisk lyssetting av Birk på toppen av det hele. Kanon!

Og siden Underskog, de jævlene, hadde lovet konsertstart kl 22:00, kom jeg for sent! Litt uvant å ikke sitte å drømme om at musikerne snart skal begynne!

No comments: