Sunday, October 28, 2012

Music From The Henie Onstad Kunstsenter Archives


Jeg har allerede reklamert for dobbelt LP´en "I want the Beatles to play at my art center! Music From The Henie Onstad Kunstsenter Archives 1968-2012" (Prisma 2012), men i dag åpnet den nye utstillingen på Høvikodden, så vi repeterer med en bloggpost til.

Jeg har fått hørt gjennom albumet et par ganger, og dette er variert (mildt sagt!) og spennende kost. Musikken kommer kronologisk, fra Arne Nordheim (innspilt i 1969 og rekonstruert av Helge Sten) til Jenny Hval i 2012.

Soft Machine høres ut til å ha vært i bra form 27. februar 1971 også. "Teeth" (fra "Soft Machine 4", som faktisk ble gitt ut 28. februar dette året) er remastret av Michael King i 2012.
Hele konserten Soft Machine spilte 28. februar samme sted, finner du på "Live at Henie Onstad Art Centre 1971" (Reel Recordings 2009 CD og Smalltown Superjazz 2010 LP).

Skal jeg trekke frem ett innslag, som overrasket meg mest her, så må det være Spontaneous Music Ensemble med John Stevens (perc), Trevor Watts (sax), Ron Herman (bass) og Julie Driscol på vokal. Låten heter "Norway", og det høres nesten ut som om Driscol har hatt sommerjobb på en seter.
Spiller du denne høyt nok, kommer kyrne garantert hjem til kvelds. Nydelig!

Det kan handles i butikken til HOK.

Vi avslutter med litt isdans da!

No comments: