Thursday, September 20, 2012

Uncommon Deities24. september gis albumet "Uncommon Deities" (Samadhisound 2012) ut. Dette er musikk basert på David Sylvians audiovisuelle installasjon med samme navn, på Punkt 2011, med tekster av Paal-Helge Haugen (gudediktene - "The God of....") og Nils Christian Moe-Repstad ("I swallowed earth for this").

Følgende musikere har fått navn på coveret: David Sylvian (som leser engelske versjoner av tekstene), Jan Bang, Erik Honoré, Sidsel Endresen og Arve Henriksen, og vi nevner like godt de andre også : Ingar Zach, John Tilbury, Philip Jeck, Eivind Aarset, Dai Fujikura og Margalit Oved.

Det var fint på Punkt i fjor, og det er fint på plate også!
Jeg skal ikke underslå at jeg gjerne lar den varme stemmen til David Sylvian ligge og flyte i øregangene, uten å lytte alt for nøye på tekstene, og akkurat hvor fenomenalt fin du kommer til å synes at denne platen er, avhenger kanskje litt av hvor glad du blir i tekstene.

Video: Marc Atkins og Chris Bigg.


Og siden vi er inne på Punkt igjen, så kan du jo lese John Kelmans oppsumering fra årets Eno-kuraterte festival i All About Jazz, presis her. Det er ikke akkurat korte bloggposter fra den karen!

No comments: