Friday, September 07, 2012

Punkt 2012 - Dag 1


Punktfestivalen er i gang, med konserter og live remiksing, nå i nye Kilden. Det hele kuratert av Brian Eno.

Første band ut var S.C.U.M. (UK), som ble invitert av Eno, mye på bakgrunn av en catchy låt han hørte i radioen, mens han laget frokost en dag! Sånn kunne i alle fall Enos introduksjon tolkes.
Jeg slet for mye med lyden under denne konserten, men det kom seg voldsomt senere, når Three Trapped Tigers (også UK) spilte. Spenstig power-elekro-trio, eller noe sånt.

Kveldens konge var uansett Reggie Watts. Han serverte en av de mest fenomenale konsertene jeg har overvært på lenge! Her var det opera, reggae, soul, r&b, rap og mere til, framført med ungpikestemme og brumlebass, og avlevert med stor humor! Steika bra!

Alle konsertene ble utsatt for live remiksing, og personlig likte jeg best den småkule gyngende varianten til Marconi Union (UK), som behandlet S.C.U.M. sin konsert.

Det er nå ståplasser under remiksene, noe som gir plass til flere, men kan skape litt trøbbel med konsentrasjonen i forsamlingen. Kankje bra med litt løsere snipp her uansett, under en ellers dannet festival.

Og vi må ikke glemme lyset på Punkt! Som vanlig fantastisk lyssetting under konsertene.

Arrangørene oppfordret sterkt om at all fotografering under konsertene skulle overlates til krediterte fotografer. Kanskje lurt, med tanke på at det kan ta av med knipsing midt i salen for tiden, men allikevel er det noe litt strengt og old school over det.

Det blir sannsynligvis (!) bare forsiktig snikfotografering fra meg i år. Bildet av Reggie Watts er tatt mens han ble intervjuet, før konsertene startet

No comments: