Thursday, August 30, 2012

The Matriarch And The Wrong Kind Of Flowers


Fy farao, sjekk ut det nye soloalbumet til Stian Westerhus: "The Matriarch And The Wrong Kind Of Flowers" (Rune Grammofon 2012)! Han "spiller gitar" og synger (!), og skaper lydlandskaper som nesten ikke er sanne. Varme, kalde, triste og mektige stemninger vasker over lytteren.

Musikken er delvis innspilt i Emanuel Vigelands mausoleum, med sin svære etterklang, og det høres faktisk ut som om det er både fele og orgel involvert her.

Improvisert det meste sannsynligvis, men innimellom er det både melodiøst, og med hint til musikkhistorien. Låten "Shine", med sin glassklare gitarlyd, får meg til å tenke på "Pink Floyd on ice" (mer isbre enn Disney da!).

Det er ingen grunn til å nøye seg med denne utgivelsen, men også skaffe forrige soloalbum: "Pitch Black Star Spangled" (Rune Grammofon 2010).

Opprinnelig så skulle albumet gis ut på ordinær svart vinyl, med 100 eks. på blå vinyl for gærningene som samler (kjenner ingen heldigvis). Men, så skjedde det noe fatalt, hele opplaget ble trykt på blå vinyl, og Rune Grammofon måtte bestille 100 ekstra røde eksemplarer for gærningene! Artig med vinyl!

No comments: