Sunday, August 05, 2012

Metal!


The Thing er Paal Nilssen-Love (dr), Mats Gustafsson (sax) og Ingebrigt Håker Flaten (b). Det vet selvsagt alle. De fleste vet også at dette er en av de tøffeste trioene du kan komme over, men har du egentlig fått med deg at de har gitt ut en dobbel vinyl på No Business, sammen med Barry Guy (b)?

Det begynner å bli noen måneder siden den kom, og det er trykket kun 600 eksemplarer, så det er sikkert en ide å handle ganske raskt. Det ser ikke ut til at det er noe digital versjon av denne utgivelsen.

Hvor mange er det som handler slike album forresten? 600 eks. er kanskje ikke så veldig få? Siden jeg med glede lar meg lure til raskt å handle plater gitt ut i såkalt begrenset opplag, ser jeg jo ofte med undring på at selv velkjente navn står til salgs flere år senere (ingen nevnt!).

Albumet heter "Metal!", og sporene (bortsett fra Lightning Bolt coveren "Ride the sky") er oppkalt etter metaller, og organisert etter stigende atomnummer, fra Lanthanum (57) til Dysprosium (66).

Jeg liker The Thing ekstra godt når de virkelig køler på, og vi får selvsagt det, men det er god plass til mer luftig improv også.
Noe av det mest spennende på denne utgivelsen er to lengre duoimprovisasjoner (hele side 2) mellom Barry Guy og Ingebrigt Håker Flaten ("Praseodymium"), og Mats Gustafsson og Paal Nilssen-Love ("Neodymium").

Innspillingen er gjort i Saint Catherine´s Church i Vilnius, og du ser to videoer derfra under. Ta også en grundig titt på Det periodiske system, for full forståelse av denne utgivelsen.
No comments: