Sunday, July 29, 2012

Personal Best #2


Lasse Marhaug er ute med andre nummer av sin fanzine "Personal Best", denne gangen med undertittel "Fanzine for noise, music and no progress" (her er bloggposten om #1).

Fanzinen/bladet består stort sett av ganske ferske intervjuer (selv om ett er så gammelt som fra 2007), og Marhaug har selv intervjuet Jaakko Vanhala (om tedrikking, og her går de all verdens vinspalter en høy gang!), Phil Blankenship (har nylig gitt ut en spoken word plate med tekstene fra Red Hot Chili Peppers "Blood Sugar Sex Magic"), Don Dietrich fra Borbetomagus, Attila Csihar og Maja S.K. Ratkje.

Intervjuet med Ratkje dreier seg i hovedsak om kunstneres politiske ansvar, og om Statoil og deres sponsing av kulturlivet bare er en måte å stilne kritikk på (f.eks. i saken om tjæresand).
Går det an å motta en million kroner uten å selge sjela si, og er artistene forhindret fra å kritisere Statoil for all framtid? Det ymtes faktisk om at det ligger en klausul i kontrakten artistene undertegner, om at de skal avstå fra kritikk. Så galt er det ikke vel?

Av andre intervjuer trekker jeg frem Thor-Erik Johnsens prat med Fredrik Ness Sevendal og Øyvind Holens med Dylan Carlson fra Earth (gjort i juni 2011).

Fin fanzine. Bra bilder også!
Både #1 og #2 kan kjøpes fra Tiger.

No comments: