Thursday, July 19, 2012

Moldejazz - midt i uka


Onsdag ble en feiende flott dag på Moldejazz, selv om jeg bare hørte Jeanelle Monae fra verandaen i Sollivegen og gikk glipp av Jøkleba.

- Festivalakademiet, ledet av Bjørn Stendahl, handlet om jazz og barn. Kollokviegruppa bestod av Espen Rud og Eldbjørg Raknes, som fortalte om sine (noe ulike) tilnærminger til det å jobbe med barn.
Et viktig tema, og Moldejazz har eget program rettet mot barn i år.

- Australske The Necks gjorde en improvisert og suggererende konsert i Kulturhuset. Det var midt på dagen og ikke alt for mange i salen, men en stor opplevelse for oss! The Necks er Chris Abraham (p), Tony Buck (dr) og Lloyd Swanton (b).

- Paul Lovens(dr, perc) og Thomas Lehn (analog synth) stod for ettermiddagens improopplevelse, denne gangen i nye Storyville i Plassen. Fra første rad var det fasinerende å observere samspillet de to imellom, men hvor mye ser man et stykke bak i dette lokalet? En liten video her.
Paul Lovens spiller også konsert med Globe Unity Orchestra under festivalen, samt i en trio med Alexander von Schlippenback og Evan Parker.
Thomas Lehn spiller en konsert med Kjell Bjørgeengen i hans festivalutstilling (torsdag).

- Jeg avsluttet dagen med å overvære et fyrverkeri av en duo, nemig Aki Takase (p) og Han Bennink (dr). Melodiøst, rytmisk, voldsomt og veldig morsomt! Bennink har bare ei lita tromme, men bruker tenner, sko, flasker og vegger, og holder et såpass vilt show, at man av og til må jobbe for å fokusere på pianist Takase, men det gikk fint. De to så virkelig ut til å stortrives!

Bennink etter å ha gnukket på trommeskinnet en stund: "This sounds like Kurt Schwitters´ fart! But shit happens!".

Og siden Moldejazz har fått nye lokaler, er det vel bare å fastslå at Storyville er det nye Forum, mens Kulturhuset er nye Reknes.

- Og på veg hjem ble jeg selvsagt skremt av en fyr som måtte hoppe ut fra en hekk.

No comments: