Saturday, July 21, 2012

Moldejazz - fredag

Hva man kan få med seg i løpet av en fredag på Moldejazz:

- Bjørn Stendahl inviterte til Festivalakademi om europeisk frijazz, med Evan Parker og Alexander von Schlippenbach. Avantgarde, frijazz, kreativ musikk, progressiv jazz, kall det hva du vil, disse gutta har vært med på det meste og var villige fortellere!
En trivelig, og ganske strukturert time om frijazz.

- Lasse Marhaug brakte mer volum og energi inn i Kjell Bjørgeengens festivalutstilling, og det ble mer fart i skjermbildene også. Bra!

- Alexander von Schlippenbach (p), Paul Lovens (dr) og Evan Parker (sax) gjennomførte en travel ettermiddagskonsert i Storyville, like før to av dem måtte haste avgårde til flyplassen.
For meg har mulighetene for å få hørt Evan Parker flere ganger vært ett av de store plussene med denne festivalen, og møtene med Paul Lovens har vært topp.

Siden det var fredag kveld fikk jeg lov til å være oppe etter midnatt, for å få med meg Neneh Cherry and The Thing! Clubbing after midnight, ondt i rggen til langt ut på formiddagen, gammel mann på byen!
Men The Cherry Thing var flotte live også (selvsagt!). Jeg sleit litt med lyden i begynnelsen, plassert i frivillig eksil langt ute på siden, men det kom seg voldsomt utover natta, med bra lyd, bra lys og veldig bra musikk!

Og om noen trodde sånne folk havnet på champagneparty i glamorøse omgivelser etter konserten, så ble det opplyst fra flere hold at de faktisk skulle ha ferge over fjorden klokka halv fire om natta, for å rekke fly på Vigra tidlig lørdag.

Festivalavisa "Fire Flate" har lagt ut en video fra konserten med Schlippenbach/Lovens/Parker og flere med.

No comments: