Thursday, June 14, 2012

Sidsel Endresen & Stian Westerhus: Didymoi DreamsDet er bare å shoppe det nye albumet til Sidsel Endresen og Stian Westerhus, først som sist. "Didymoi Dreams" (Rune Grammofon 2012) er et opptak fra Nattjazz i Bergen 26. mai 2011.

Jeg hadde som vanlig en kort, men positiv oppsummering av konserten i bloggen, og gjenhøret på CD er bare storveis (ser ut som om Rune nøyer seg med CD-formatet denne gangen?)!
Samspillet mellom disse musikerne er nesten ikke til å tro!

Platen har elleve spor, men grensene dem i mellom er ofte bare tegnet for syns skyld tror jeg. Her går det unna i lengre sømløse bolker, og det er ingen grunn til å ikke spille hele konserten.

Når det allikevel er "låter" her, sjekk f.eks. ut "Immaculate heart", hvor Sidsel Endresen høres helt desperat ut, syngende på innpust, mens Stian Westerhus knitrer og smeller, så det er like før vi får støt.
Det fortsetter også med solid trøkk inn i "Wooing the oracle", før de roer helt ned igjen. Stilig er bare forbokstaven!

Erik Kydland intervjuet Stian Westerhus i BT 12. juni (bare på papir, som vanlig fra den kanten), og her blir han lokket utpå til å skryte av Bergen og Nattjazz. "Det er alltid helt topp i Bergen, og spesielt når det er Natttjazz. De gangene jeg har spilt oppe på det som het Scene USF, har det alltid vært et veldig kick. Intimt, tett, varmt og med et publikum man helst ville tatt med seg i lommen videre".

Cover: Kim Hiorthøy (selvsagt).

No comments: