Wednesday, June 06, 2012

Numb, Number og Voxpheria
Under Festspillene i Bergen hørte jeg Tone Åse gjøre en fin lydnovelle under en av konsertene i Maja Ratkjes konsertserie "Voices that matter".

Jeg har hørt Tone Åse før, med Kvitretten, men må innrømme at bandet Bol har gått meg hus forbi, helt til de tok med seg Stian Westerhus og Motorpsychos Snah (Hans Magnus Ryan) på albumet "Numb, number" (Gigafon 2012). Bol har gitt ut plater siden 2001, og er nå en trio bestående av Tone Åse (vocal/ electronics), Ståle Storløkken (keyboards/sampling) og Tor Haugerud (drums/electronics).

Som om ikke det var nok så har Åse også gitt ut albumet "Voxpheria" sammen med Ståle Storløkken, også dette på Gigafon (2012).

På begge albumene er det tekster av poetene E.E. Cummings og Rolf Jacobsen, og på "Numb, Number" er Olav H Hauge med også, mens Tone Åse selv har laget både musikk og tekst til den nydelige tittellåten.

Flotte plater begge to, med elegante lydlandskap og poesi, og ikke overrskende så tråkker de mer til på et par låter på Bol-albumet med Westerhus og Snah ("You Bird" og "The Western Wind").

Sjekk dem ut selv!

Cover: Rune Nergaard (begge går jeg ut fra, eier ikke Voxpheria i fysisk format selv, og filkjøp gir jo lite info).

No comments: