Sunday, June 03, 2012

Nattjazzfestsprell oppsummert


Steinar Raknes med fin solokonsert i Korskirken (Nattjazz). Han spilte låter fra sitt siste album "Stillhouse".


Splashgirl (Andreas Løwe (p), Andreas Knudsrød (dr) og Jo Berger Myhre (b)) i Korskirken (Nattjazz). Rolig og behagelig fra Hubro-ugivelsen "Pressure".
For rolig for mange slitne festivalgjengere rundt midnatt dessverre.


Friends and Neighbors (André Roligheten(sax, bass clar), Thomas Johansson (tp), Oscar Grönberg (p), Jon Rune Strøm (b), Tollef Østvang (dr)) i Korskirken (Nattjazz). Nok et bra band, som måtte se at publikum tuslet ut i halvsøvne, selv om André Roligheten prøvde seg: "Den neste er veldig fin altså!" Album: "No Beat Policy". Musikkvideo: "Motorvägen"!


Tidenes siste kveldskonsert for voksne i regi av Rikskonsertene, ble holdt i Korskirken (Nattjazz)! Arve Henriksen "Tidssoner for trompet og treverk". Folk-jazz med superband og fint lys/video! Arve Henriksen (tp, voc), Nils Økland (viol, Hardanger fiddle), Gjermund Larsen (viol, Hardanger fiddle), Audun Kleive (dr), Svante Henryson (cello), Mats Eilertsen (b), Tord Knudsen (video) og Geir Østensjø (lyd). Høydepunkter for meg var heftig spell på preparerte feler, og finurligheter fra Eilertsen og Henryson.


Vi har vært innom både Maja Ratkjes konsertserie "Voices that matter" under Festspillene i Bergen, og Phil Mintons ferale kor (som var en del av serien) tidligere, men de lurer seg med en gang til!
Bildet er fra konserten "New Concept of Choirs" i Logen teater, hvor Minton hadde med seg lokale amatører, som han styrte med hele kroppen. Høydepunktet denne kvelden var nok likevel Ratkjes eget verk "Ro - Uro" med Det norske jentekor. Jeg telte ca 50 jenter, som benyttet hele Logen under fremføringen.

På Festspillenes hjemmesider skriver Maja Ratkje: "Gjennom fem konserter presenteres radikalt ulike måter å bruke stemmen på, både den fysiske stemmen og den i overført betydning", og "ulike måter" er bare forbokstaven av hva vi har hørt og sett. Her har det vært både lavmelte, nydelige verk for viola da gamba (Fretworks i Johanneskirken) og brutale Dave Phillips, som serverte støy og videoer av dyremishandlinger, som en del av programmet "Three Strong Solos" i går kveld. Det er sjelden jeg føler jeg holder på å gå rett i dørken, men det var nummeret før i går gitt.
Kvelden ble reddet av Tone Åse, som serverte en var lydnovelle, og vokalkunstneren Makigami Koichi. Koichi skal jeg definitivt sjekke bedre ut - og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme!


The Bad Plus (Ethan Iverson (piano), Reid Anderson (bass) and David King (dr)) spilte "Vårofferet" av Stravinsky i Korskirken (Nattjazz). Steintøft!


Og for å vise at jeg ikke har vært i kirka hele tiden, stakk jeg innom utekonsertene på Kaien under Nattjazz også, for å se på bl.a. partysvenskene Bob Hund og Timbuktu. På bildet Timbuktu. Artige typer!


Det har vært et rimelig hektisk konsertliv de siste ukene, med Nattjazz, Festspill og mere til.
Noe har jeg nevnt i bloggen allerede, bare les deg tilbake om du orker, og dette er altså et oppsamlingsheat over annet som fortjener å bli nevnt.

No comments: