Saturday, June 30, 2012

Crab is Crap med Kjetil MøsterCrab is Crap er trommeduoen Øyvind Skarbø og Øyvind Hegg-Lunde. De har vært i Wyatting før, med Håkon Kornstad som gjest, men fredag kveld var det saxmann Kjetil Møster sin tur på Øyvind Jazzforum.

I det omfattende reklamemateriellet, som var tilgjengelig over hele byen før konserten, ble besetningen presentert slik: "Kjetil Møster: sax og anna Øyvind Hegg-Lunde: trommer og anna Øyvind Skarbø: trommer og anna".

Og dette var definitivt anna sin kveld, med både Skarbø og Møster på synth og bass, og Møster også på sitt biinstrument trommer!
Hegg-Lunde viste seg som den mest fornuftige av de tre, og holdt seg til trommene, selv om han nærmest ble kommandert til å spille på synth noen minutter.

En morsom og rølpete kveld på Bergen Kjøtt. Innimellom all lekingen, var det et groove med elektronikk og sax, som fikk meg til å tenke på Morphine (bandet!).

Øyvind Jazzforum er (har vært?) et ganske demokratisk prosjekt. På forrige konsert ble det ytret ønske om overgang til Bridgeblanding på snopfronten, noe som selvsagt ble tatt til følge.
På fredagens konsert ba Øyvind Skarbø om håndsopprekning etter at han hadde spilt bass en stund: "Hvor mange er det som vil at jeg skal spille mer bass?". Ingen rakte hånda i været, og trommisen satte seg igjen! En taktikk til etterfølgelse for andre band?

No comments: