Tuesday, March 06, 2012

Volcano The Bear


Volcano The Bear er Clarence Manuelo, Aaron Moore og Daniel Padden. Jeg har aldri hørt om hverken bandet eller musikerne, men i følge en ultrakort artikkel på Wikipedia kommer de opprinnelig fra Leicester og har spilt siden 1995 (om ikke med samme besetning).
Nå har Rune Grammofon sluppet albumet "Golden Rhythm/Ink Music". Det ser ut til å være et slags sop i hop, med både nye innspillinger, og opptak fra 2006 og 2008, uten at man mister albumfølelsen for det.

Jeg hadde tenkt å droppe denne plata, men lot meg lure av beskrivelsen fra Rune: "A calculated hysterical melting pot of This Heat, Robert Wyatt, Faust and The Residents, of musique concrète and ethno-folk, all seen through a prism of theatrical improvisations and unhinged set pieces".
Og henvisningen til de nevnte artistene er faktisk ikke helt ueffen. Det er i alle fall en sabla fin mix av sjangerdiffuse musikkstykker, vel verdt en investering! Mine favoritter er de lange, litt seige stykkene "The great reimbursing" og "Fireman show"

Cover er som vanlig ved Kim Hiorthøy, og du får nedlastingskode med vinylen. Sånn skal det være!

No comments: