Wednesday, March 21, 2012

En tirsdag i Bergen

Det er ikke lett å få med seg alt som skjer på kulturfronten i Bergen.
Tirsdag kveld var jeg tilstede på to konserter, hver med omtrent 10 tilhørere.
Synd for dem som spiller, uten at noen av dem så ut til å deppe.


I trivelige Robotbutikken i Skostredet hadde trommis Øyvind Skarbø invitert til nok et Øyvind Jazzforum.
Denne gangen spilte han duo med Daniel Formo på Hammond-orgel. Perfekt musikk å shoppe plater og bøker til!
Og husk dette til neste Øyvind Jazzforum:Stikker du før konserten er slutt, så er det ikke sikkert at du får snop (Fox og Twist denne gangen).

Stephan Meidell holder stand med konsertserien PlayDate på Landmark. Etter et par arrangement med bra besøk, var det ganske så god plass på tirsdagens dobbeltkonsert.
Vi var få, men noen av oss har i alle fal store ører.Først ut var gitarist og støymaker Daniel Meyer Grønvold. Jeg har hørt han i forskjellige sammenhenger, og den eneste gangen han har spilt mer enn ca 10 minutter, hadde han ikke gitar med seg i det hele tatt! På PlayDate klokket han vel inn et sted mellom 5 og 10 minutter, etter et heftig gitarøs, og skummel bruk av huntonittplate.
Øreplugger på plass og tomlene i været fra meg. Barskt!


The Heat Death avsluttet kvelden, med to lange strekk med heftig frijazz! Jeg aner ikke om disse har spilt sammen før, men tett og fint var det, særlig det første strekket. Jeg hørte noen hviske om en mulig innspilling for plateutgivelse. Det kan bli bra!
Om de sikter på verdensherredømme eller verdens undergang, får vi vel se.
Bandet består av Kjetil Møster (sax, clar), Martin Küchen (sax), Mats Äleklint (trb) , Ola Høyer (b) og Dag Erik Knedal Andersen (dr).
Noen alt for mørke bilder, er lagt på Flickr.

No comments: