Sunday, February 26, 2012

Urstad/Devens
Lydgalleriet er på plass med utstilling i midlertidige lokaler i Skostredet, etter å holdt til laaangt der ute på USF Verftet en tid.

Bergenskunstneren Maja Urstad er representert med verket "Meanwhile, in Shanghai". Hun har "samlet detaljer om tid og sted fra lokale radiostasjoner rundt om i verden; ”23 Uhr in Deuchland, Cinco de la Manana en Madrid, Saint Johns 7:30 while 7:00 in Nova Scotia”…Lydene er satt sammen med andre radiospesifikke lyder til et sonisk bilde; som et fonogram av en 24-timers syklus i eteren" (sakset fra Lydgalleriet).

Nederlenderen Paul Devens viser "City Chase". Og vi stjeler igjen: "“City Chase” er en installasjon med mange høyttalere som beveger seg på skinner. Høyttalernes bevegelser gjenskaper en Devens sykkelturer rundt i Bergen sentrum, hvor han har gjort lydopptak mens han syklet. Han har satt sammen en komposisjon av bylyder og bevegelse som henger nøye sammen fysisk. Høyttalerne glir av gårde med hver sin lyd og skaper en ny måte lytte til kjente Bergenslyder".

Denne utstillingen står til 1. april. Følg Urstad, Devens m. fl. på bloggen til "Resonance - European Sound Art Network".

Ofte når jeg er innom Lydgalleriet stusser jeg på at det nesten aldri er barn tilstede. Mye av det som vises i dette galleriet må da være midt i blinken for undrende folk i alle aldre? Ta med podene innom denne, men hold dem godt i hånden i Urstad sitt verk. Jeg snublet i kunsten selv, med vinglass i hånda. Jadda, det var meg.

2 comments:

troblo said...

Var der med Gustav (snart 2) og Georg (snart 11) på lørdag :)

Svenn said...

En skikkelig pappa!