Sunday, February 12, 2012

Omenås KlangkammerTrompetist Stian Omenås har vært innom bloggen mange ganger, i ulike konstellasjoner, som Stian Around A Hill, Trans-Love Airways, Der Omen, Lile Stille og i duo med Øyvind Skarbø (en tidlig bloggpost fra 2007 her!).
I går var han i byen igjen, med et kremlag bestående av Rob Waring (vibrafon), Mats Eilertsen (bass) og Erik Nylander (trommer). Anledningen denne gang var plateslipp for albumet "Klangkammer 1" (NORCD 2012).

Albumet består stort sett av komposisjoner og skisser laget av Stian Omenås, og en komposisjon av Mats Eilertssen. I coverteksten skriver Omenås at "Musikken har et kammermusikalsk utgangspunkt og skapes i rommet - og med rommet som en viktig medmusiker. Gjerne i rom som har naturlig klang". Da passet det bra at konserten ble holdt på Chagall, et av de fineste konsertstedene for akustisk musikk i Bergen (så lenge de ikke har salsaparty i nabolokalet!).

Jeg hadde trodd at Mats Eilertsen kanskje skulle trekke en og annen publikummer, etter alle lovordene over hans nyeste album, men nok en gang måtte en fin konsert i Bergen gjøres foran et fåtallig publikum. Størst er problemet for dere som ikke var der selvsagt, men dere bør i det minste sjekke ut den nye platen.

No comments: