Saturday, February 25, 2012

MOPDTK i Bergen Jazzforum


Endelig fikk jeg sett og hørt Mostly Other People Do The Killing live! Jeg kjenner dem best fra albumene "Forty Fort" (2010) og "The Coimbra Concert" (2011) (med sitt Keith Jarrett cover!), og skjønte jo at det kunne gå hardt for seg innimellom! Og her var det bare å glemme tilbakelent vinnipping og forsiktig vipping med fotelankene, her var det blåsing, tromming og bassing skrudd opp til 11 fra begynnelsen av.

De prøvde å gi inntrykk av at de selv knapt ante hvilke låter de hadde spilt (og titlene virket ganske improviserte også), men selv om det er elementer av galskap her, så er det klart den er godt planlagt av fenomenale musikere. En sabla blanding av sirkusmusikk, swing, improv og annet fanteri, servert med humor og et imponerende volum (jeg hører trompeten enda)! Fint på en fredag, spør du meg.

MOPDTK er Peter Evans – trompet, Jon Irabagon- sax, Moppa Elliott – bass og Kevin Shea – trommer (og litt smårar elektronikk og samplinger).

Jon Irabagon må passe seg så han ikke blir bergenser. Han har vært i byen og spilt med HP Gundersen flere ganger (bl.a. for en liveinnspilling med The Last Hurrah!!), og dukker opp på plater med Professor Tip Top og Sergeant Petter.

Tilføyd 26. februar: Og der var de på plass på YouTube også ja!


No comments: