Wednesday, February 15, 2012

The Death Defying Unicorn

"Motorpsyho and Ståle Storløkken present The Death Defying Unicorn. A fanciful and fairly far-out musical fable. Featuring Ola Kvernberg, Trondheimsolistene and Trondheim Jazz Orchestra" (Rune 2012)! Intet mindre!
Det er vel det nærmeste vi kommer en prog-opera (og til høsten skal den framføres i Operaen i Oslo også), og "librettoen" er inspirert av bøker av Owen Chase, N. Philbrick og Patrick O´Brian.

Motorpsycho er selvsagt Kenneth Kapstad, Hans Magnus Ryan og Bent Sæther, og inkorporert i dette prosjektet Ståle Storløkken (keyb, komponist, arrangør). Verket ble først fremført etter bestilling til Moldejazz 2010, men dette er en omarbeidet versjon, og for en bande som er med her!
Det er strykerne i Trondheimsolistene og blåsere fra Trondheim Jazz Orchestra (Kjetil Møster, Hanna Paulsberg, Klaus E. Holm, André Roligheten, Mathias Eick, Eivind N. Lønning, Mats Äleklint og Kristoffer Kompen), og ikke minst Kåre Chr. Vestrheim (mellotron ++) og Ola Kvernberg (fiolin).

Denne utgivelsen trenger ikke drahjelp av meg, den har fått trampeklapp av det som kan krype og gå av norske anmeldere, og førsteopplaget av vinylen er visst utsolgt allerede. Alle skjønner at dette er svære saker. For meg blir det kanskje litt for mye innimellom, men så er jo jeg også en fyr som har kvitta meg med alle Yes og Rick Wakeman platene mine. Mulig det var en tabbe, for nå ser det ut til å blåse en prog-vind over landet.
Best å være forberedt på en ny punk-bølge snart.

Låter å smake på: "Through the veil", "Mutiny!" og "Into the mystic".

Cover design: Kim Hiorthøy.
Og jeg er strålende fornøyd med at illustrasjon på tekstheftet er ved Thore Hansen. Ikke glem denne!

1 comment:

troblopsychonaut said...

Hehe, du måtte visst kjøpe den ja! En majestetisk forestilling! Billetter til både Bg. Kjøtt og Operaen er i boks - de sistnevnte kjøpt av min søster, som først var ute i salen og prøvesatt, før hun kjøpte dem (ja, hun jobber i operaen;)