Thursday, November 17, 2011

Alle skal få


Sjekk ut den nye utgivelsen til Stian Around A Hill. Den er gitt ut som et papirhefte med nedlastingskode, men selv om albumet heter "Alle skal få" (Atterklang 2011), har det ikke vært lett å finne det fysiske produktet (jeg valgte eMusic til slutt). Kjøper du det på iTunes får du heftet i digital form, på eMusic, Spotify og Wimp nøyer du deg med lyden av denne liveinnspillingen.
Det er melodiøs, ettertenksom jazz, som i"God natt" og "Vals", og mer energiske saker, som i "Action" og "Driva kro", med god plass for improvisasjon. Borte hos Stian Omenås heter det at det dreier seg om kammerjazz-komposisjoner av Omenås, der all musisering tar utgangspunkt i komposisjonens tydelighet. Fint er det, uansett hva vi kaller det.

Bandet er: Stian Omenås (tp), Svein Magnus Furu (sax, clar), Ola Høyer (b) og Øyvind Skarbø (dr).
Jeg prøvde å lokke noen til å høre på "Lille Stille" (2009) også, med nesten samme besetning, men med Jo Berger Myhre på bass, i stedet for Høyer.

Dette er hva du får (eller går glipp av) i heftet:

• Musikkskribent og Eno redaktør Eirik Kydlands intervju med komponisten Stian Omenås.

• Jazz-journalisten og utøver på albumet, Svein Magnus Furu om improvisasjonens historie og dens relasjon til Stian Around A Hill.

• Intervju med Håkon Kornstad om jazz og opera av Øyvind Skarbø.

• Ola Høyers vidunderlige oppskrift på hvitvinsdampede blåskjell.

No comments: