Friday, October 14, 2011

Solo fløyte og improstorband

I disse dager foregår det flere festivaler i Bergen. På Bergen Kjøtt er det "Perfect Sounds Forever", i Hulen er det "Fire in the Hole. Bergen Pønkfest" og på diverse arenaer foregår "The Rest is Noise", et samarbeid mellom Ekko, Avgarde, Lydgalleriet og Playdate.


Som et ledd i "The Rest is Noise" leverte fløytisten Bjørnar Habbestad en flott solokonsert i Bergen Kunsthall torsdag. Han spilte tre verk av Salvatore Sciarrino (lyden av natur), "Cassandra´s dream song" av Brian Ferneyhough (partituret så tettskrevet at musikeren blir konfrontert med fysikkens lover, i følge Habbestad) og til slutt et nytt, spennede verk kalt "Murmurando" av Ruben Sverre Gjertsen (bildet). Knallbra lyd i Bergen Kunsthall!


Senere på kvelden tok Bjørnar Habbestad med seg fløytene til Kafe Knøderen, hvor John Hegre hadde samlet troppene i Bergen Improstorband. Improstorbandet øver en gang i uka, og det kan komme mellom 20 og 100 musikere. Denne kvelden kom det heldigvis bare 30, så det var plass til noen få publikummere også. Det åpnet rimelig kaotisk, men ved hjelp av diverse dirigenter fra orkester og publikum svingte det ganske bra også. Skal man være sikret plass når disse folkene spiller, bør man nok helst ha instrument med. Morsomt!

No comments: