Saturday, October 22, 2011

Impro i FensalFredag kveld (21/10) var Bergen Impro Storband samlet til konsert igjen, i forbindelse med Bergen Internasjonale Musikkfestival. For en ukes tid siden hørte jeg dem i knøttlille Knøderen kafe (bloggpost), men denne gangen hadde de mønstret vel 20 musikere i Fensal.
Bergen Impro Storband (staves oftest slik) spiller noen ganger helt fritt, mens de andre ganger utpeker en slags dirigent (gjerne fra publikum!), som ved tegn får orkesteret på skinner, og ut på tur (forhåpentligvis).
Denne kvelden åpnet det riktig så mystisk og vakkert, med musikerne spredt rund på balkonger og nede i trapper, mens lokalet var ganske så mørklagt. Etterhvert entret musikerne scenegulvet og jobbet seg frem mot både vakre melodier, støy og groovy funk.

Jeg aner ikke hva alle instrumentalistene og vokalistene i bandet heter (det blir ikke opplyst om det heller), men i front satt i alle fall Claudio Forlini, med sin spesialbygde lydmaskin Entropia. Han spilte nemlig på denne i Galleri 3,14 tidligere denne uken, og viste også sin kunstkortfilm "Vampyr".

Bergen Impro Storband har enda ikke nådd frem til de store massene, men fortsetter de kan det sikkert bli flere i salen enn på scenen til slutt! En rask telling i går ga altså vel 20 musikere, og i tillegg var det minst 10 vakter og 11 publimummere på det meste.

Lørdag kl 13 var de sannelig i gang igjen i Fensal, og denne gang hadde de invitert barn og foreldre med på laget. I det jeg var innom for et par improvisasjoner, ble orkesteret dirigert både av en av de deltakende småguttene, og en pappa.
Impro til folket nå!

2 comments:

Anonymous said...

det var kjempegøy å spille med dem (sier fløytisten) og dirigentene fra publikum var imponerende flinke.

Marian Flick

Peter Laustsen said...

Fin blogg-post... håper på fler tilskuer i fremtiden! 8)