Tuesday, October 18, 2011

Baboon Moon


Jadda, du vet det allerede, men jeg må ha det med her også. Nils Petter Molvær (trompet og diverse) har fått seg nytt band, en trio med Stian Westerhus (gitar og diverse - "too many pedals") og Erland Dahlen (trommer og diverse). De har gitt ut "Baboon Moon" (Sula Records 2011), et knallbra album med en fin blanding av vakker sårhet, som i "A small realm", "Prince of Calm" og "Coded", og mektige låter som "Mercury Heart", "Sleep With Echoes", "Recoil" og "Baboon Moon" (med Susanne Sundfør på vokal).
Under det hele flyter det en litt småskummel stemning, sannsynligvis laget av alle "diverse"-greiene de spiller på, og hei, på "Blue Fandango" finner Erland Dahlen frem sin syngende sag også!

Jeg liker i grunnen alt Molvær har gitt ut, og mitt tips er at "Baboon Moon" kommer jeg til å spille enda mer enn de andre. Bra plate!

Og jeg er svak for coverdama Maggie også (utbrettcover med mange fotos)! Fotograf Per Maning kan dette med dyrebilder. Klikk deg inn på "Early works" på hjemmesiden hans, og ta en titt.


No comments: