Friday, October 07, 2011

1982 med enda et plateslippFor et par uker siden fikk noen av oss observere at 1982 slapp nytt album som flaskepost fra Puddefjordsbroen. Dette var en spesialversjon på minnepenn av deres nye album "Pintura" (Hubro 2011), som nå er å få i de vanlige CD, LP og mp3 versjoner (slippes internasjonalt i slutten av november).

I går holdt de et mer tradisjonelt releaseparty på USF Verftet (Bergen), i regi av Bergen Jazzforum. Sigbjørn Apeland (orgel), Nils Økland (fele) og Øyvind Skarbø (trommer) hadde inntatt posisjon på golvet, og latt publikum sitte scenen og resten av golvet. I denne intime settingen serverte trioen en intens konsert, med smak av improv, samtidsmusikk, jazz og folkemusikk. Her var det rørende vakre og triste melodier avløst av temmelig fri improv og rene spellemannsoppvisninger, alt improvisert. En sekvens bestod stort sett av knirking av treverket i Apelands orgel og Øklands sko, mens Skarbø klemte og pusset på trommene.
Jeg lyger ikke i dag heller, men sverger på at værgudene spilte med! Mot slutten av konserten fikk vi en duo med Øyvind Skarbø og en sabla haglbyge utenfor.
Kjøp platen, og oppsøk 1982 på første og beste scene! Sjekk også deres forrige album på NORCD

Skulle noen ha funnet den omtalte flaskeposten, må de bare komme med et godt tilbud!

No comments: