Friday, September 02, 2011

PUNKT 2011 - Dag 1

Punktfestivalen tyvstartet allerede onsdag, med Jarle Bernhoft, men i går var det stor åpning i Sørlandet Kunstmuseum, med konserter i installasjon av David Sylvian og Atsushi Fukui.
Det var smekkfullt, vanskelig å høre talene og det tok sin tid, men alt sånt småplukk var snart glemt.
Når vi endelig slapp inn var Arve Henriksen (tp), Evan Parker (sax), Paal Helge Haugen (lyrikk) og Nils Christian Moe-Repstad (lyrikk) allerede på plass. Det startet med at Haugen leste, avvekslet av soloer fra Henriksen og Parker, men etter hvert ble det både duospill og fargelegging av lesingen til de to forfatterne. Alt i elegant samspill med Sylvians lydinstallasjon. Fint? You bet!

Paal Helge Haugen og Nils Christian Moe-Repstad har skrevet nytt materiale for anledningen, og dette er utgitt påde på norsk og engelsk av PUNKT, i "Uncommon Deities" (2011).

Under kveldens andre konsert var det John Tilbury (p), Sidsel Endresen (voc) og Philip Jeck (electronics, turntables), som musiserte og David Sylvians stemme fyllte rommet, med tekster vi hadde hørt poetene lese tidligere. Poetisk og flott det hele, med Jeck alene, malende et svært lydlandskap til slutt.

Siden jeg ikke tok sjansen på å sette meg ned på gulvet, av redsel for ikke å komme meg opp igjen, ble jeg stående noen timer. For å lege ryggen trengte jeg en øl, og tuslet mot baren. Her ble jeg spurt om jeg ville ha en liten eller en stor øl. Jeg fleska til med den store, den var 0,35 l. Den lille var 0,2 l. Sånn er det å være på festival i Kristiansand!

No comments: