Tuesday, July 19, 2011

Stian Westerhus og Trondheim Jazzorkester

Moldejazz startet mandag, og Stian Westerhus og Trondheim Jazzorkester var såpass ufine, at de nok gjorde en av festivalens store konserter allerede på åpningsdagen.
Det var varmt og det var fuktig, og det var ståplasser hele vegen, men musikken, lyset, lyden og dekorasjonene var helt fantastiske. Vi fikk alt fra ganske mild strengeleik (Kvernberg, Skaslien, Duch), samtidsmusikk, metal, støy og en god dose prog, elegant sydd sammen.
Bandet befant seg bak netting på scenen, og i taket var det skummelt mange ballonger, noe som bidro til at lyseffektene var fine, selv om jeg i utgangspunktet ble noe skeptisk når vi ble advart mot strobelys.
Lyden var så bra, at instrumenter og stemmer kom godt fram både i rolige partier, og i de ganske voldsomme partiene. Det ligger noen snutter på YouTube, som absolutt ikke yter bandet rettferdighet, men kikk her f.eks. for å få et visst inntrykk.

Sjekk den gjengen Westerhus hadde plukka ut:

Maja Ratkje - vocal/electronics
Mats Gustafsson -- sax
Kjetil Møster -- sax
Hild Sofie Tafjord - horn/electronics
Erik Johannesen -- trombone
Bjørnar Habbestad - flute/electronics
Ola Kvernberg - violin/viola
Bergmund Waal Skaslien -- viola
Michael Duch -- bass
Øystein Moen -- keyb
Kenneth Kapstad -- drums
Stian Westerhus -- guitar
Kyrre Heldal Karlsen -- lights
Tor Breivik -- sound
Producer: Eirik Hegdal

Jeg var litt skuffet over at ikke ballongene ble sluppet fra taket mot slutten, slik at vi fikk bidratt med litt smelling.

No comments: