Friday, June 24, 2011

Seasons They Change

Sjelden har jeg lest en musikkbok med omtale av så mange artister jeg ikke kjenner til, men det måtte jo gjøres!? Acid-, psychedelic-, alternative-, avant- eller freak folk? You name it.

Er du det minste interessert i musikk i nærheten av de nevnte områder, er sannsynligvis "Seasons they change. The story of acid and psychedelic folk" (JawBone 2010) av Jeanette Leech, boka for deg.
De fleste har vel fått med seg Joanna Newsom, Vashiti Bunyan og Devendra Banhart, men her får du hele historien om flere bølger av alternativ folkemusikk, med hovedvekt på Storbritannia og USA, men med svippturer innom andre land også ("Krautfolk" en ny sjanger for meg). Selv norske Oriental Sunshine (med Rune Walle) får et bra avsnitt, og skryt av albumet "Dedicated to the birds we love" (1970).

Det er en interessant og bra bok, men litt for omfattende etter min smak. Litt mer plass på færre artister, hadde gjort det lettere å henge med, men man blir jo nysgjerrig så det holder innimellom her. Jeg har enda ikke sett filmen "The wicker man" (med Christopher Lee), med viktig soundtrack, men har absolutt sjekket ut The Holy Modal Rounders!

En god indeks bakerst i boka, gjør det lett å lese deler om igjen, men her skulle det vært en skikkelig diskografi!

No comments: