Monday, June 06, 2011

Kjetil Møster med endagsturne!

Noen av dere har vel fått med seg at det har vært festsprell i Bergen en tid nå, og at Festspillene nærmer seg slutten for i år? Søndag fikk jeg med meg halve Bergensturneen til Kjetil Møster! Han holdt tre konserter i Festspillenes serie "Lyden av åpne hus", samt en konsert på Torgallmenningen etterpå. Alt i løpet av noen få timer.

Mens noen festspillgjengere dristet seg i fengsel med performanceartister (i regi av Kurt Johannessen), nøyde jeg meg med en liten konsert på brannstasjonen! Møster spilte for brannfolk og besøkende blant gilde brannbiler.
Bygg og omgivelser preget musikken under denne heftige turneen. I BA (paapiravisen) mandag beskriver han konserten på brannstasjonen som noe industriell, mens første konsert i en villa utenfor Bergen, ble litt østlig/asiatisk (fritt etter hukommelsen, jeg hørte ikke denne selv).

Strimmelen borettslag på Landås fikk så besøk av saksofonisten i ettermiddagssola, og her var han såpass blid og medgjørlig at han serverte mer tradisjonell jazz, i en ca 15 minutter lang solo. Helt fenomenalt, og det var absolutt på sin plass at eieren av leilighten hadde dekorert med amerikanske flagg og selveste Obama i vinduet! Festspill er festspill!

Og noen har som vanlig lagt ut halvdårlige videoer på YouTube. Fra borettslaget her, og brannstasjonen her.

No comments: