Wednesday, June 29, 2011

John Cale & Band Live


Noen som er så gamle at de husker den tida det nesten ikke var pop og rock i eteren? Da husker de sikkert de tyske TV-sendingene Rockpalast også, formidlet til sultne rockesjeler av NRK.
For en oversikt over hvem som spilte (alt ble neppe sendt i Norge) kan du springe bort hit.

I fjor kom det en dobbel CD med musikk fra Rockpalast, som gikk under radaren min. På "John Cale & Band Live" (MIG 2010) får du en CD med John Cale og band fra 1984 (David Lichtestein (dr), Andy Heermans (bass), David Young (g)), og en CD med John Cale solo fra 1983.
Dette er en råtass av en utgivelse for Cale fans, der vi får låter (tildels de samme) fra soloalbumene i helt forskjellige tapninger, samt de vanlige coverlåtene ("Streets of Laredo", "Heartbreak Hotel"). Bandplata er aggressiv foran et rølpete publikum, mens solokonserten naturlig nok er adskillig mer nedpå.

Har du ikke de tidlige soloplatene til John Cale, så er det bare å sjekke disse, enten før eller etter du har hørt denne ("Vintage Violence", "Paris 1919", "Fear", "Slow Dazzle", "Helen of Troy"). En annen fenomenal soloutgivelse, der han spilte mange av de samme låtene, som på Rockpalast albumet, er den litt mer avslappede "Fragments of a rainy season" (1992). En knallplate det også, og jeg så ham heldigvis på Rockefeller i Oslo under samme turne, som innspillingene til den ble gjort.

No comments: