Saturday, June 18, 2011

Extensions

I går åpnet Lydgalleriet  (Bergen) ny utstilling, på tre ulike steder.

I gallerirommet på USF Verftet viser de "Articulated Chambers - The Bergen Dock" av Stefan Rummel. Fra galleriets skriv henter vi : "De to sammenbundete boksene av tre er både inversive membraner og utvidete lytterom med lyder av byen Bergen. Ved sine bevegelser utløser deres ulike energier mekaniske stimuli i rommet". De to boksene det er snakk om her, er mindre rom i utstillingsrommet, med god plass for flere til å gå inn (skimtes på øverste bilde).

Pierre Berthet viser "Extended Speakers" i Borggården på USF (bilde nummer tre fra oven). Det siteres igjen: "Berthet har strippet vanlige høyttalere, tatt av membranen, slik at selve magneten bak eksponeres. Til magneten fester han ståltråder som igjen festes til et tomt malingsspann, slik at lyden kommer ut av malingsspannet". Det blir skikkelig ambient musikk i det høye rommet. På utstillingsåpningen krydde det av pyntet ungdom, som festet på Verftet. Passet bra det.

I Korskirken kan du meditere til lyden av en lang tynn vaier i Alvin Luciers "Music on a long thin wire", realisert av Hauke Harder. "Lyden av installasjonen er en overdimensjonert monokord i form av en enkelt pianostreng, som er strukket oppunder taket i kirkerommet. Denne lange strengen er forbundet med en sinusgenerator og en magnet. deres vibrasjoner forsterkes og overføres via fire høyttalere i rommet". Det nederste bildet er tatt i Korskirken, og dere får bare stole på meg, det ER en pianostreng der.

Utstillingen er kuratert av Carsten Seiffarth, og passer både for store og små. Må oppleves innen 17. juli.
Bilde nummer to viser Seiffarth, Berthet og Harder.

No comments: