Sunday, May 29, 2011

Spunk live in Bergen!

Midt under Festspillene og Nattjazz presterte Ny Musikk (Bergen) å arrangere konsert med Spunk og Bjørnar Habbestad  i Rom 8 i Vaskerelven!

Bjørnar Habbestad åpnet med en fin solokonsert for pikkolofløyte og elektronikk (bilde).  Helt improvisert sannsynligvis, og temmelig langt fra tradisjonelt fløytespill, med lyden av pust og lyden av klaffer, som viktige ingredienser.

Jeg har (selvsagt) alle platene til Spunk (Rune Grammofon), men dette var mitt første live møte med bandet! Hild Sofie Tafjord var dessverre ikke med, men Kristin Andersen (tp, fl), Lene Grenager (cello), Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (voice, electronics) improviserte frem en intens, og flott konsert.
Like viktig som musikken denne kvelden, var live tegning og video (fra kameraer festet til musikerne) ved Andreas Paleologos og Asbjørn Flø. Jeg liker godt trikset med å ha film, video etc å se på under konserter! Perfekt lyd (og ikke for høyt!) ved John Hegre.

Merk at Spunk spiller med Joëlle Léandre på Moldejazz, og at Rune Grammofon har gitt ut Spunk videoen "Light",  fra et bestillingsverk til Henie Onstad i 2008. Jeg har bare såvidt rukket å se på den, men det ser bra ut!

No comments: