Friday, May 27, 2011

Nattjazz torsdag 26. mai

Aj, for en fin torsdagskveld det ble på Nattjazz i Bergen! Jeg ender vanligvis opp i  lille Studio USF, og fikk med meg begge konsertene i dette lokalet denne kvelden.
Første par ut var Sidsel Endresen (vokal) og Stian Westerhus (gitar og pedaler), som bygde finurlige og farlige lydlandskap, og fortalte ordløse historier. Jeg har hørt duoen (og omtalt den i bloggen såklart) flere ganger nå (Moldejazz, Punkt i Kristiansand), og en konsert med disse folkene er alltid fasinerende.
Her fikk vi fri improv, støy og litt rock også, i et kokvarmt lokale.
Endresen og Westerhus var blant artistene som hadde mottatt stipend fra Nattjazz for å utvikle et kort nyskrevet verk til festivalen. Festivalsjef Jon Skjerdal har sannsynligvis hørt den improviserende duon før, for han ba tynt fra scenen om at de burde fortelle når det bestilte verket ble framført! Han talte for døve ører.
BTs anmelder Engelen mente dette var Sidsel Endresen på sitt særeste. Det er jeg ikke helt sikker på gitt.

Siste konsert i studio USF var med The Source, et band jeg av en eller annen uforklarlig grunn ikke har hørt live før (tror jeg!). Bandet er Trygve Seim (sax), Øyvind Brekke (tb), Mats Eilertsen (b) og Per Oddvar Johanssen (dr). De åpnet ganske fritt, noe som førte til utålmodighet og olme blikk på benkeraden foran meg, men alt løste seg til slutt. Publikummerne som ønsket seg et annet sted gikk, og musikken ble riktig så melodiøs og heftig svingende også. Bra band, bra soloer, mye skjegg og hår, og steika artig i grunnen!

På veg hjem fikk jeg med meg noen minutter med vokalisten fra Fläskvartetten, Freddie Wadling. Det hørtes usannsynlig barskt ut! Wadling var godt plantet i en stol, og sang intenst, lesende tekstene fra en tjukk bok han hadde liggende i fanget, mens Sebastian Öberg (cello), Christian olsson (dr, g) og Per Johansson (sax) rocket vilt!
Her er jeg redd jeg gikk glipp av noe stort?! Noen?

Flere uskarpe bilder fra denne kvelden, og tidligere Nattjazz-festivaler finner du på Flickr.

No comments: