Thursday, May 19, 2011

Koboku Senjû og Lisa Dillan

Ny Musikk slo til med en dobbeltkonsert i Galleri 3,14 i Bergen i går.
Først fikk vi Koboku Senjû, som leverte stillferdig, men litt urovekkende improv, lik den vi har vært innom før, i omtalen av albumet "Selektiv Hogst". Blandingen av blåsere, "no-input mixing board" og akustisk gitar er flotte saker! Koboku Senjû er Martin Taxt (tuba), Tetuzi Akiyama (guitar), Eivind Lønning (trumpet), Espen Reinertsen (saxophone) og Toshimaru Nakamura (no-input mixing board).

Andre del var viet vokalkunstner Lisa Dillan. Hun demonstrerte full stemmekontroll, og benyttet i tillegg appelsin mot overkroppen som rytmeinstrument, samt diverse boller og kopper til en rytmeperformance på golvet. Hun er tydeligvis ikke redd for å bruke mat på konserter, for standarden "Autumn Leaves" ble avsunget med munnen full av banan! Lokal gjestegitarist i avslutningsnummeret var Stephan Meidell.
Jeg kan ikke forstå at jeg ikke har spandert en bloggpost på den fantastiske "Arousal" fra 2010 (!?), men jeg fikk den i alle fall med på "best of 2010"- listen, det er da noe. En utrolig spennende vokalist.
Kjøper du CDen "Arousal" får du også med en DVD med en rekke filmer Lisa Dillan har laget. Noen av disse ble vist mellom låtene i går, noe som etter min mening gjorde konserten litt oppstykket, men skitt au.

(Og der var den helsikes bloggposten om "Arousal" ja! Bare på Robert Wyatt and Stuff. Sånn kan det gå!)

Personlig må jeg si at det er sånne kvelder, som gjør Bergen til en flott by å bo i. At det bare dukker opp ca 15 betalende publikummere, er en av livets store gåter.

No comments: