Sunday, May 22, 2011

Gallerirunden

Lørdagens gallerirunde på noen av mine faste stederi Bergen, Entrée, Knipsu, Galleri Fisk og S12, ga fargerike og morsomme opplevelser, og hyggelig prat med et par av kunstnerne også.

- Vi starter øverst med en gammeldags hytte, reist inne på Entrée av Etan Hayes-Chute. Økologisk retrokunst? Hytta er så komplett, at jeg stiller med knickers og anorakk ved neste besøk. Utstillingen varer til 31. juli.

- På Knipsu er det Bachelorutstilling for Avdeling for fotografi ved Kunsthøgskolen i Bergen. Her falt jeg for Ellen Henriette Suhrkes verk "On How to Attract the Hare", og sikret meg et eksemplar av heftet, som beskriver harejakt i Helsinki! Nyttig!
Utstillingen er nok dessverre avsluttet når du leser dette.

- Italiensk-chilenske Carla Garlaschi hadde laget en "Pleasure Island" på Galleri Fisk. Her var det maleri, video, stickers og (som det stod skrevet i info-heftet) "things bought, borrowed, owned and some other toys". Maleriet "Love Bombing" var satt ut på anbud til gatemalere i en eller annen storby, som laget det ferdig ut fra en colage laget av Garlaschi. Du var for sen til denne også. På Galleri Fisk har du to dager på deg for å få sett ungdommelig og fersk kunst.

- De meksikanske brødrene Einar og Jamex de la Torre har holdt hus på S12 en tid, og laget all den utstilte glasskunsten til "Fallen Angels" på stedet. Glasskunst er noe jeg kan like, og fasineres ofte av skjørheten i objektene, men her er vi på en annen planet. Dette er heftig og leken glasskunst, som fikk meg til å smile fra jeg kom inn døra. Jeg er ikke sikker på hvem av brødrene jeg traff, men jeg tok i alle fall et bilde av vedkommende, så tips meg om du kjenner han.
Besøk S12 minst en gang før 3. juli.

Flere bilder finner du i kunstsettet mitt på Flickr.

No comments: