Friday, March 18, 2011

The Unthanks: Last

Det er bare å dra frem kredittkortet, The Unthanks er på banen med et nytt album (skummelt nok) kalt "Last" (Rabble Rouser 2011). De blander tradisjonelle folkesanger og coverlåter til en fin miks av perfekt moderne folk.
Etter at de tidligere har laget coverlåter av Robert Wyatts "Sea song"og Nick Drakes "River man", samt holdt konserter med Wyatts og Antony and The Johnsons´ materiale, blir det til at jeg henger meg litt ekstra opp i coverlåtene.
Her får vi Jon Redferns "Give away your heart" (et nytt bekjentskap for meg), Tom Waits´ "No one knows I´m gone" (litt penere enn originalen, men kanskje ikke så forferdelig trist) og ikke minst King Crimsons "Starless".  "Starless" er flott på albumet "Red" (1974), men The Unthanks gjør den helt til sin egen, med nydelig vokal og trompet (spilt av Lizzie Jones) istedet for gitar.
Fra heftet, som følger med platen, sakser vi fra teksten til Adrian McNally: "Like Robert Wyatt, King Crimson are one of the few prog acts from that time that outside the prog world still have some cred...".

The Unthanks har med flere musikere på platen, men selve bandet er:
Rachel Unthank (voc), Becky Unthank (voc), Niopha Keegan (violin), Adrian McNally (piano) og Chris Price (bass).

No comments: