Tuesday, March 15, 2011

Shinjuku Growl

De tre kraftjazzmusketerene i The Thing, Paal Nilssen-Love, Ingebrigt Håker Flaten og Mats Gustafsson,  er stadig på farten, og har besøkt Japan flere ganger (og vi sender varme tanker til folk i Japan av andre grunner også i disse dager!). I 2009 fikk vi servert "Shinjuku Crawl" med Otomo Yoshihide (gitar)  på Smalltown Superjazzz. Dette var opptak fra Shinjuku Pit Inn fra oktober 2007, og det lød flott!
Nå er det tid for "Shinjuku Growl" innspilt samme sted i februar 2008,  denne gangen med Jim O´Rourke på gitar,  og det sitter som en kule igjen. Det hele begynner forsiktig på 22:30 minutter lange "If Not Ecstatic, We Replay", men det blir selvsagt energisk som fy etter hvert, og det tas ingen fanger på tre av de fire låtene (9 - 23 minutter lange).  Låten "I Can´t, My Mouth Is Already Full" (!) er derimot en eneste lang og skremmende klagesang fra Gustafsson, og uttrykksfull på en mindre buldrende måte. Steinbra!

I dag kom det også et nyhetsbrev fra Rune Grammofon, der vi får vite at et annet av Mats Gustafssons band, nemlig Fire!, gir ut album sammen med samme Jim O´Rourke i mai.

Cover: Rune Mortensen.

No comments: