Saturday, March 19, 2011

John Surman: Flashpoint

I april 1969 gjestet John Surman NDR (Norddeutscher Rundfunk) Jazz Workshop, sammen med engelske og tyske musikere. Materialet er nå å få på "Flashpoint: NDR Jazz Workshop - April ´69" (Cuneiform 2011). På denne utgivelsen får du en vanlig CD med tre , for anledningen nyskrevne Surman-låter ("Mayflower", "Once upon a time" og "Flashpoint"), samt "Gratuliere" av Fritz Pauer og "Puzzle" av Erich Kleinschuster.
Dette er frisk jazz, big band style, og passer i de fleste hjem. Musikken er bra i seg selv, men ekstra morsomt er det å se på plate nummer to i denne pakken, som er en DVD av innspillingen. Surman sier i tekstheftet at det var lagt vekt på en uformell stil under de avdelingene som ble filmet, og det gjelder ikke bare kommunikasjonen musikerne i mellom! Her dukker kamera nummer to opp midt i glaninga, det fokuseres på fotografer og klesstativ og det dukker opp mikrofoner i løse lufta. Dessuten kan vi slå fast at røykeforbudet ikke gjaldt i Tyskland i 1969. 

Her har dere musikerne: John Surman (ss, bs), Alan Skidmore (ts, fl), Ronnie Scott (ts), Mike Osborne (as), Malcolm Griffiths (tb), Erich Kleinschuster (tb), Kenny Wheeler (tp, flugelhorn), Fritz Pauer (p), Harry Miller (b) og Alan Jackson (dr). 

Stort kryss i taker til Cuneiform for denne utgivelsen. Foreløpige favoritter her i gården er  to Surman-komposisjoner: "Once upon a time" (med en fin flygelhornsolo av Kenny Wheeler),  tilegnet Alan Skidmores datter,  og den energiske tittellåten "Flashpoint". 

No comments: