Saturday, March 12, 2011

CTO i Bergen Jazzforum

Fredag kveld var det stappfullt på scenen i Sardinen på USF Verftet, med storfint besøk av frijazzkjempene i Circulasione Totale Orchestra. Frode Gjerstad så ut til å smile seg gjennom store deler av konserten, og dirigerte troppene med må snikk og forsiktige oppfordringer. Det høres kanskje pusig ut for noen, men dette er frijazz som både svinger og rocker, og med tre trommeslagere, er det mulig at nærmeste buekorps øver ekstra mye i dag.

Se bare på den gjengen musikere som er med: Louis Moholo-Moholo (drums), Morten J. Olsen (drums), Anders Hana (guitar), Nick Stephens (bass), Paal Nilssen-Love (drums), Per Zanussi (el-bass), Børre Mølstad (tuba), Sabir Mateen (saxophone, flute), Kevin Norton (vibrafon), Bobby Bradford (cornet) Lasse Marhaug (electronics), Frode Gjerstad (saxophone, clarinet) og John Hegre (sound).

Får du sjansen til å se denne gjengen, så grip den. Jeg syns det fungerte kjempegodt med denne musikken i Sardinen (på tross av verdens mest irriterende søyler), når vi kom såpass tett på musikerne, og lyden var fin (for oss med ørepropper i alle fall). Eneste ulempe her var at det var så trangt på scenen, at man ikke fikk sett alle like godt (pluss at lyset (som vanlig) var umulig for en stakkars amatørfotograf).

Jeg håper de spilte inn denne konserten, og husk albumet "Bandwith" utgitt på Rune Grammofon.

No comments: