Sunday, March 27, 2011

Borealis Avgarde ExtremeLørdag var avslutningsdagen for Borealis 2011. De som jobbet hardest var nok Le Jury: Ricardo Odriozola (violin), Jostein Stalheim (trekkspill) og Einar Røttingen (piano), som improviserte 12 timer i strekk under Borealis Avgarde Extreme, kun avbrutt av matbestilling og andre nødvendige ærend.  Fra kl 09:00 til kl 21:00 ble det musisert og bedrevet høytlesning, og jeg fikk med meg ett av flere tilløp til latterkramper også.
Musikerne hadde elektroder festet til hodeskallen, og den grafiske representasjonen av den elektriske aktiviteten kunne ses på en dataskjerm (EEG). Signalene ble i tillegg behandlet, og vist på skjermer av Trond Lossius. Forskningsassistent var  Øystein Vedaa (UiB).

Jeg var innom fem - seks ganger i løpet av happeningen, og må si det var imponerende innsats! Videoen over er tatt etter at de hadde spilt i ca elleve timer, og den godeste Odriozolo hadde nylig danset og spilt så heftig at han rev ut alle ledningene. Den siste timen gikk det roligere og roligere for seg, naturlig nok!
Her er en video tatt etter at de hadde spilt en time, og her en annen filmet etter  ca fem timer.

Selv om det ikke ble registrert noen hjerneaktivitet (!) siste timen, hadde det vært morsomt å se en presentasjon av hvordan aktiviteten endret seg i løpet av denne dagen. Dataskjermen stod ganske langt unna tilskuerne.

Bilder fra Borealis Avgarde Extreme og andre arrangement under Borealis, kan du se her.

2 comments:

Troblo said...

Takk for alle bildene! For første gang fikk jeg ikke med meg et eneste pling under Borealis, ikke et plong - ikke så mye som et lite biblioludium! Småbarnsfarrollen er vel krevende nå for tiden, det vil jeg si.

Svenn said...

Hei Troblo. Hyggelig at noen kikker på bildene. Det høres ut som om du prioriterer riktig.