Sunday, February 27, 2011

To duse og en bekmørk


Kort om tre av galleribesøkene denne helgen.

Studenter ved Kunsthøgskolen i Bergen og Kunstakademiet i Trondheim har hatt workshops, og utstillingen "Cat Walk" i Rom 8 i Vaskerelven i Bergen. Fredag kveld kunne man bl.a. følge en live chat på en hel husvegg, og også smake på ingrediensene til karen med globusen. Han hadde lagt en tegning av utstilingsrommets omriss oppå et bergenskart, og ringt til folk som bodde langs strekene for å be dem nevne ingredienser han skulle lage mat av. Småretter ble servert på utstillingen.

I Galleri Fisk var (ER fortsatt søndag 27. februar) det videoprojeksjoner laget av Guro Gomo og Hilde Skevik, som begge er førsteårs masterstudenter ved Kunsthøgskolen i Bergen. Fire ulike deler av utstillingsområdet ble belyst med video, slik at vi følte vi befant oss i en litt trang leilighet (se bildet der en av delhistoriene projiseres på en kommode). Jeg fikk en følelse av at det ikke bare var kos her.  En sterk og fin utstilling!

I Entrée på Nøstet var det Kjersti Vetterstads "Letargia", som var utstilt. Det var rett og slett så spooky at jeg ikke greide å være der mer enn 30 sekunder. Bekmørkt, ensomt og nifst. Ta en tur selv.

No comments: